Algemeen

Alle kinderkledingstijlen komen aan bod bij Lovie Fashion

GEESTEREN - Met haar winkel Lovie Fashion gaat voor eigenaresse Robin van Engelen (19) een droom in vervulling. De nieuwe kinderkledingzaak hangt vol met eigentijdse kleding voor kinderen, tieners en jongvolwassen. Lovie Fashion opent woensdag 15 december voor het eerst de deuren.

In de winkel aan de Dorpstraat 61 worden momenteel de laatste puntje op de i gezet.

De kids en teens boetiek komt vanaf woensdag aan nagenoeg elke kledingsmaak en portemonnee tegemoet. “Lovie Fashion staat voor mooi èn voordelig. Kinderen groeien zo snel dat dure kleding zonde is”,  aldus Robin van Engelen.

‘Kinderen en jongeren volgen meer hun eigen smaak’

“Zolang ik me kan herinneren wil ik al graag een eigen bedrijf”, laat ze jonge onderneemster weten. “In eerste instantie wilde ik de kappersopleiding gaan doen maar dit bleek toch niet helemaal mijn ding te zijn. Vervolgens deed ik de opleiding Bedrijfsadministratie. Met mijn diploma op zak had ik vervolgens verschillende baantjes. Tot ik op het idee kwam om een kledingzaak te beginnen. Vrouwenkleding vind ik altijd behoorlijk aan trends onderhevig. In veel winkels zie je hetzelfde modebeeld. Bij kinderkleding is dat anders, is er meer mogelijk. Kinderen en jongeren volgen meer hun eigen smaak.” De beslissing was genomen, nu de locatie nog. Robin in geboren en getogen in Borne en woont sinds zes jaar in Albergen. Van haar stiefmoeder hoorde ze dat er in Geesteren geen kinderkledingzaak is. In een nieuwbouwpand aan de Dorpsstraat 61 zag ze de ideale plek voor Lovie Fashion.

Kinderkleding, sieraden en woonaccessoires

Voordeel van nieuwbouw is volgens de eigenaresse dat ze de inrichting naar haar eigen smaak kan bepalen. “Zelfs de vloer moesten we er nog zelf inmaken”, licht ze toe. “Ik koos voor een moderne stijl in kleuren zoals zwart, beige en een klein beetje goud. Het kledingassortiment is bewust heel divers. Liever een intensievere zoektocht en een ruime keuze dan een standaard, beperkt aanbod”,  legt Robin uit. En dat bleek in de praktijk best een uitdaging te zijn. Robin: “Op veel kleding staan poppetjes of teksten waarvan ik denk dat kinderen en jongeren er niet snel voor zullen kiezen. En het liefst ga ik ook voorbij aan de duurdere merken. Kinderen groeien zo snel, dan is het jammer om veel geld te betalen voor een item dat maar even past. Lovie Fashion staat voor mooie èn voordelige kleding.” Naast kinderkleding kunnen kids, teens en jongvolwassenen er ook terecht voor accessoires zoals onder andere: riemen, sjaals, tassen en portemonnees. Zelfs sieraden en woonaccessoires krijgen een plek in de winkel.

Op termijn ook een webshop

Als 19-jarige onderneemster een eigen zaak beginnen in coronatijd, dat vergt lef en vertrouwen. Toch was uitstel van de opening voor Robin niet aan de orde. “Er is nog lang geen zicht op wanneer deze coronatijd voorbij is”, zegt ze. “Ondernemen is sowieso een gok. Mijn vader heeft altijd een eigen bedrijf gehad en nu nog. Ik ben ook zelfstandig opgevoed. Je leert het best en het meest door zelf te doen. Marktonderzoek heb ik niet gedaan. Ik begin gewoon en heb er alle vertrouwen in. Op termijn wil ik graag tevens een webshop openen.” 

Vanwege de coronamaatregelen houdt Robin de opening van haar winkel ingetogen. Gedurende de hele openingsdag, woensdag 15 december, staan er voor bezoekers een hapje en een drankje klaar. Bovendien  ontvangen klanten 10 % korting op alle artikelen. Lovie Fashion is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur.