Algemeen

Afsluiting N343 Oldenzaal-Slagharen van 30 september tot en met 23 oktober

WEERSELO - De provincie Overijssel organiseert op donderdag 26 september een inloopbijeenkomst over de onderhoudswerkzaamheden aan de N343, de provinciale weg tussen Oldenzaal en Slagharen. Belangstellenden kunnen van 17.00 tot 19.00 uur de inloopbijeenkomst bezoeken in café-restaurant Van Olffen aan de Bisschopstraat 21 in Weerselo. Medewerkers van de provincie Overijssel en aannemer Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) zijn aanwezig om een toelichting te geven op de werkzaamheden, planning en omleidingen en om vragen te beantwoorden.

Afsluiting
In opdracht van gemeente Dinkelland voert aannemingsbedrijf TWW uit Oldenzaal op dit moment al werkzaamheden uit aan de Bisschopstraat/N343 in Weerselo. Door de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de provinciale weg N343 binnen de bebouwde kom van Weerselo te combineren met de werkzaamheden van de gemeente, is de hinder en overlast voor omwonenden en het verkeer zo beperkt mogelijk.
 
In de periode tussen maandag 30 september tot en met woensdag 23 oktober is de N343, Bisschopstraat, in Weerselo in fasen afgesloten voor het verkeer. 
• Fase Noord: Ittersbergstraat – Bornsestraat; afsluiting van maandag 30 september tot en met vrijdag 4 oktober. 
• Fase Zuid A: Holtwijkerstraat - De Aanleg/Gunnerstraat; afsluiting van woensdag 9 tot en met dinsdag 15 oktober.
• Fase Zuid B: chicane nabij rotonde N343/N738 – Holtwijkerstraat; afsluiting van woensdag 16 tot en met woensdag 23 oktober. 
De exacte datum van uitvoering is afhankelijk van de weersomstandigheden. Aannemer TWW maakt voor de start van de werkzaamheden in de verschillende fases afspraken met aanwonenden en bedrijven over de bereikbaarheid.
 
Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit:
• het verwijderen van de chicane, deze heeft door de realisatie van de rotonde in N343 richting Oldenzaal / N738 richting Hengelo geen functie meer;
• het vervangen van asfalt en opnieuw aanbrengen van markeringen op de hoofdrijbaan;
• het repareren van asfaltschades in de fietspaden ter hoogte van de zijwegen Bornsestraat en Echelpoelweg; 
• het aanbrengen van rode coating op het fietspad ter hoogte van de zijwegen Ittersbergstraat en Holtwijkerstraat.
 
Omleidingsroutes
Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de N343 Oldenzaal, N342 Denekamp, N349 Fleringen en vice versa. De omleiding van het lokale verkeer is als volgt:
• Fase Noord: Abdijweg (parallelweg N343) tussen Ittersbergstraat en Bornsestraat.
• Fase Zuid A: Holtwijkerstraat, Haarstraat, Legtenbergstraat en vice versa.
• Fase Zuid B: Zandhaarweg, Echelpoelweg en vice versa.
De omleidingen zijn met borden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet. Kijk voor informatie over de omleidingen op www.bereikbaar.overijssel.nl.
 
Fietsers en bromfietsers hebben vrij doorgang. De bus (lijnen 59 en 66) rijdt tijdens de afsluiting via de omleidingsroute voor lokaal verkeer. Hierdoor kan er een beperkte vertraging in de dienstregeling ontstaan. Binnenkort komt hierover meer informatie op de website van Syntus Overijssel, www.syntusoverijssel.nl.