Algemeen

'Afscheid nemen van leerlingen speciaal moment'

Tekst en foto’s Hans Kamphuis

BORNE - De kinderen keken er al weken naar uit: Eindelijk zijn de schoolvakanties weer begonnen. Op alle basisscholen in Borne worden in de laatste weken voor de zomervakantie vaak allerlei speciale activiteiten gehouden. Denk aan schoolreisjes, de afscheidskampen voor de leerlingen van groep 8 en de optredens van de leerlingen van groep 8.

Ook bij de basisschool de Wheele, in de wijk Wensink Zuid, hebben de onderwijzers met de schoolleiding ook diverse speciale activiteiten voor de kinderen opgezet. De directeur van de Wheele, Annet Kuipers, was eind van de morgen nog druk in de weer om de speciale activiteit, namelijk het uitzwaaimoment voor de leerlingen van groep 8. “Het afscheid nemen van deze leerlingen is voor ons, als schoolpersoneel, maar ook voor de leerlingen zelf en hun ouders een speciaal moment'', zo zeg ze. ''Ze hebben toch een lange periode van 8 jaar op deze basisschool door gebracht. Daar willen wij graag extra aandacht aan schenken. De 28 leerlingen uit groep 8 zijn in mei al meerdere dagen op kamp geweest. Ze hadden een mooie musical voorbereid en deze vorige week meerdere keren gespeeld. Overdag voor alle groepen van de school de Wheele en ’s avonds voor de ouders van alle leerlingen van groep 8.”

Afgelopen donderdag om circa 12.00 uur stonden vele ouders van leerlingen van groep 8 al op het schoolplein met elkaar te praten. Voor sommigen was dit moment de laatste keer op dit schoolplein. “Het uitzwaaien van de kinderen van groep 8 was dit jaar georganiseerd door de ouders van deze leerlingen, samen met de onderwijzers”,zegt Kuipers. De leerlingen werden vanuit de school door enkele ouders met een kruiwagen gereden door een hele lange erehaag van alle kinderen van deze school en werden enthousiast uitgezwaaid. Er werden vele high fives uitgedeeld. Het was een zeer speciaal moment voor de betreffende leerlingen van groep 8 en ook hun ouders.

De schoolleiding had ook nog een heerlijke verrassing geregeld voor alle kinderen van de school. Na het uitzwaaien konden ze een schepijsje ophalen. Er stonden lange rijen kinderen dus voor de ijskar. De vakantie kon beginnen voor de leerlingen van groep 8. De andere kinderen moesten nog een dagje wachten.