Algemeen

Advendo laat zien hoe leuk twirlen bij de vereniging kan zijn

NIJVERDAL – Onder een stralend zonnetje gaven alle leden van Advendo's twirlgroepen een demonstratie van hun kunnen. Instructrice Annemieke Wanningen draait er niet omheen: “Het is de bedoeling dat we door ons te laten zien nieuwe leden krijgen. We vragen ook meisjes uit het publiek om mee te doen. Want we waren de laatste maanden natuurlijk 'onzichtbaar' omdat er door corona geen buitenoptredens plaatsvonden.”

Op muziek lieten de inimini's (3 tot 5 jaar), de mini's (5/6 tot 7/8 jaar), het jeugdteam (9, 10, 11), de junioren (11 tot en met 15) en de senioren (16 tot en met 26) hun dansen en kunsten met de baton zien.
De kleintjes zijn schattig en vertederend met hun pompoms en het talrijke publiek geniet zichtbaar. Moeders en vaders, opa's en oma's kijken trots naar hun kinderen en kleinkinderen.

Volgens Wanningen is 8 jaar een prima leeftijd om met deze sport te beginnen. “Bij optredens op straat met de hele vereniging komen de solisten en duo's nooit aan bod. Nu op het plein krijgen zij alle aandacht met hun mooie pakjes aan. En het ging best goed. Normaal gaan zij naar wedstrijden, die zijn nu al een poos niet gehouden. Twirlen is een sport, niet moeilijk, maar het vereist wel training.”

Op het plein heerste een positieve sfeer en de aanwezige jeugd gaf grif gehoor om mee te doen met de optredens. “Dat was leuk”, zegt Wanningen “en er hebben al verschillende jongeren gezegd dat ze vrijdag bij de training komen kijken.”
Ze is van mening dat de twirlgroepen best vaker een demonstratie op het Henri Dunantplein kunnen geven.

Info over twirlen bij Advendo, tijden en locaties staan op de site van de muziekvereniging.