Algemeen

Actiedag voor CHOE levert 7.000 euro op

NIJVERDAL - Onlangs kwamen de eerste en tweede klassen klassen van de leerpleinen BK/KM van De Waerdenborch in actie om geld op te halen voor de Nijverdalse Stichting CHOE. Deze stichting zet zich in voor ouderloze kinderen en jongeren in Oekraïne.

Ze dragen zorg voor renovaties van tehuizen en internaten, zijn actief op het gebied van gezondheidszorg en huisvesting en dragen met hun studentplan zorg voor betere opleidingsmogelijkheden.

De leerlingen liepen een sponsorwandeling rond de school waarvoor zij van tevoren bij familie en buurtgenoten sponsorgeld hadden opgehaald. Alle leerlingen zetten hun beste beentje voor.

Daphne uit KM1A haalde in haar eentje maar liefst 423 euro op.

Personeel en leerlingen van het leerplein konden meedoen met een bingo, waarvoor zij – uiteraard tegen betaling – bingokaarten konden aanschaffen. De prijzen werden beschikbaar gesteld door diverse gulle ondernemers. Ook werd een deel van de leerlingen ingezet om broodjes frikandel te bereiden. De driehonderd beschikbare snacks gingen als warme broodjes over de toonbank.

Al met al zorgde deze actiedag voor een opbrengst van 7.000 euro mede mogelijk gemaakt dankzij een bedrag van De Waerdenborch.

Initiatiefnemer en docente Samantha Bergman ervaart via de eigenaar van Stichting CHOE, die ze al jaren kent, hoe hard de hulp daar nodig is. Het duurde dan ook niet lang voordat de keuze voor dit doel gemaakt was. “Het is nu een gekkenhuis en dat geld is meer nodig dan ooit”, aldus Bergman.