Algemeen

Actie ‘Shirtje ruilen’ doet VV Oldenzaal aan

OLDENZAAL - De KNVB bestaat 130 jaar. Om dat te vieren, bracht de voetbalbond een speciaal jubileumshirt uit. In de traditie van het alom bekende ritueel ‘shirtje ruilen’ komt de KNVB de komende maanden naar alle amateurclubs toe om een het shirt uit te reiken en om een voetbalshirt van de betreffende club te ontvangen. Afgelopen woensdag was de vv Oldenzaal aan de beurt. Secretaris Sandra Pool ruilde shirts met verenigingsadviseur Maarten Vruggink.

Het uiteindelijke doel van de KNVB? Zorgen dat alle shirts uit het Nederlandse amateurvoetbal een ereplaats krijgen op de KNVB Campus in Zeist.

Historie

Op 8 december 1889 richtte Pim Mullier de Nederlandschen Voetbal- en Athletischen Bond (NVAB) op. Zijn doel was om zoveel mogelijk Nederlanders te laten voetballen. Bijna 130 jaar later telt het voetbal ruim 1,2 miljoen leden en is het volkssport nummer één. De KNVB staat daarom dit seizoen stil bij de viering van 130 jaar georganiseerd amateurvoetbal.

Om dit jubileum te vieren is een uniek jubileumshirt ontwikkeld waarvan elke vereniging in Nederland dit seizoen één exemplaar krijgt. Het patroon op het shirt bestaat uit een samenspel van vormen en vlakverdelingen die ook zijn terug te vinden op de shirts van alle Nederlandse amateurverenigingen. Op deze manier verenigt de KNVB 130 jaar Nederlands amateurvoetbal in één uniek oranje shirt.