Algemeen

Acht leden Harmonie Sint Jan gelauwerd met AMV-diloma's

WIERDEN – Acht jeugdleden van Harmonie Sint-Jan hebben op vrijdagavond 19 juni hun diploma Algemene Muzikale Vorming (AMV) overhandigd gekregen. Voorzitter Erik te Wierik deelde de diploma’s uit aan de trotse blokfluiters.

Het jaar startte met lessen op de maandagmiddag in basisschool het Galjoen onder de bezielende leiding van Leonie van Viersen. Helaas gooide ook hier corona roet in het eten. “Vanaf half maart kwamen we thuis te zitten en mocht er niet meer gezamenlijk worden gemusiceerd. Maar Leonie was niet voor één gat te vangen en ze ging wekelijks via Skype door met de AMV-lessen. Het samenspelen was soms een uitdaging, maar de kinderen hebben er niet minder om geleerd”, aldus Te Wierik.

De diploma uitreiking werd voor deze keer vanwege corona ook op een andere locatie gehouden: zalencentrum Het Anker in Wierden. “Omdat we als muziekvereniging al twee jaar zonder eigen huisvesting zitten (voorheen de grote zaal van het vorige Sint Jansgebouw -red.), was het een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor een volwaardig diplomaconcert. De zaal van Het Anker werd voor deze bijzondere bijeenkomst ter beschikking gesteld aan Harmonie Sint-Jan, waardoor toch de vaders en moeders erbij aanwezig konden zijn. Ook alle opa’s, oma’s, ooms, tantes en alle leden van muziekvereniging Harmonie Sint-Jan konden meekijken en meegenieten via een livestream op de besloten Facebookpagina van de muziekvereniging.