Algemeen

Acht jubilarissen Pancratiuskoor Albergen

ALBERGEN - De Pancratiusparochie heeft zaterdag 14 november tijdens de viering jubilarissen van het Pancratiuskoor Albergen gehuldigd. Een uitzonderlijke gebeurtenis. Vijf jubilarissen zijn 50 jaar lid, een jubilaris is 50 jaar lid en twee jubilarissen zijn 25 jaar lid van het Pancratiuskoor.

Aan het slot van de viering waar de jubilarissen, echtgenotes en zo veel mogelijk de kinderen aanwezig waren, hebben de partners van de jubilarissen hen de versierselen opgespeld.

De  jubilarissen  Gerard Morshuis, Gerrit oude Elbering, Gerrit Kotte, Gerard Assink en Herman Nollen zijn 60 jaar geleden collectief als groep van twaalf jonge mannen na een algemene oproep collectief aan de opleiding Gregoriaans begonnen.  Frans Degger, 50 jaar lid van het koor, heeft 14 jaar geleden de dirigentstok van zijn broer Jan overgenomen. Nadat 30 jaar geleden het Dames- en Herenkoor samengevoegd is tot Pancratiuskoor hebben Annegret van der Aa en Riet Mekenkamp 25 jaar geleden zich als alt en sopraan bij het Pancratiuskoor aangemeld.

Al die jaren hebben ze getrouw de wekelijkse repetitie bezocht en de vieringen met hun zang verlevendigd. Helaas is deze routine door het COVID-19 virus wreed verstoord. Deze huldiging van de jubilarissen is daarom meer dan een bijzonder lichtpunt.

 

Gerard Assink ontbreekt op de foto.