Algemeen

Absolute topdag in Nijverdal

NIJVERDAL – Iedere Nijverdaller, jong of oud, weet het; de dag na Hemelvaart is een van de topdagen in het dorp. Je loopt er gezellig langs de kraampjes, je scoort een aanbieding of pakt een terrasje. Verder zie je vrienden en bekenden die hetzelfde doen en dat is natuurlijk extra leuk.

Je ontmoet oude bekenden en praat een beetje bij. Spreek af welke bands je beslist wilt zien. Of je zet je tanden in lekkere zoete suikerspin. Als dan bovendien het weer meewerkt; niet te koud, niet te warm en vooral droog, nou dan vermaak je prima op zo'n Nachtmarkt en de Nacht van Nijverdal. Want natuurlijk is er 's avonds overal lekkere muziek in de verschillende horecagelegenheden in het coole, bruisende dorp.

Als kers op de taart is er dan ook nog een drukke kermis met vermaak voor iedereen. Botsautootjes of vliegende olifantjes, ballen gooien, Adventure Iland, de Europe Flyer een spannende draaimolen die je hoog boven de krioelende mensenmassa verheft en een geweldig uitzicht biedt of je geluk proberen met een grijper of ronddraaiend prijzenrad... En dat alles op een mooie vrijdag in je eigen dorp.

Het kan niet op op Nijverdal. Gewoon een reuze groot feest voor iedereen. Foto's Jaap de Beer