Algemeen

95 Jarige Sien Weiden heel
actief met vrijwilligerswerk

TILLIGTE / WEERSELO - Sien Weiden is geboren op 30 april 1928 in Tilligte. Ze is getrouwd geweest met Bernard Weiden. Samen waren ze drieënzestig jaar getrouwd. Sien en Bernard hebben negen kinderen, twee jongens en zeven meisjes, vierentwintig kleinkinderen, drieëndertig achterkleinkinderen en nog vijf achterkleinkinderen op komst.

Dochters Francien en Lies vertellen: “Sien is heel gelovig. Ze ging ieder jaar naar Kevelaer, dat was haar vakantie uitje. Ongeveer vijftig keer is ze er geweest. Toen ze voor de veertigste keer in Kevelaer was heeft ze een onderscheiding gekregen. Daar was ze best wel trots op. Ze ging altijd twee dagen. dat was echt haar vakantie en dan kwam ze tot rust.” “Ma was altijd heel duurzaam, eigen kleding maken, jam maken, voor deze tijd is ze het goede voorbeeld. Ze hadden een eigen moestuin en daar was ze samen met Bernard heel druk mee. Alles werd ingewekt. Wij moesten vroeger eerst helpen met groente en fruit in wekken voordat we gingen zwemmen. Alle kinderkleding en communie kleertjes maakte ze zelf. Ze heeft heel veel geborduurd en ook veel tijd gestopt in kantklossen, ma had altijd een oplossing. Weggooien was er niet bij. Dat hele duurzame heeft ze nu nog. Ze kan nu niet alles meer, maar ze is nog heel creatief. Ze breit nu nog sokjes en slabbetjes voor de achterkleinkinderen. We zijn nooit iets te kort gekomen”.

“Jarenlang heeft ma vrijwilligerswerk gedaan voor pater Hennie Haamberg in Brazilië. Pater Haamberg is een neef van haar en met zijn zeventiende jaar is hij naar Brazilië vertrokken waar zijn missie ligt. Tot aan haar vierennegentigste jaar heeft ze altijd spreien genaaid van honderden lapjes. Ook de breiclub in Tilligte maakte o.a. dassen, handschoenen, vestjes en jasjes. Allemaal voor het goede doel van Pater Haamberg. Sien was op veel braderieën te vinden. Ze heeft altijd trouw het geld wat ze met de verkoop van haar spulletjes heeft verdiend in een speciaal potje gedaan en aan de pater geschonken. De opbrengst ging naar de pater en dat geld ging voornamelijk naar een boerderij waar hij verslaafde jongeren ontvangt, hen opleidt om hun waardigheid terug te krijgen. Prachtig hoe een vierentachtig jarige pater zijn missiewerk voortzet, hoe hij gedragen en gerespecteerd wordt door de mensen, vooral ook door jongeren. Met zijn vierentachtig jaar geeft hij ook nog leiding aan een retraitehuis. Al het geld dat hij in ontvangst neemt wordt heel zeker goed besteed en komt op de juiste plek terecht”.

Al het geld dat hij in ontvangst neemt wordt heel zeker goed besteed en komt op de juiste plek terecht”. “Als pater Haamberg op familiebezoek is in Nederland komt hij ook altijd bij ma op de koffie. Ieder jaar met de kerstdagen krijgt de pater altijd een kaart van haar. Ma heeft nog wel contact met de pater. Deze zomer komt hij ook bij haar”, aldus Francien en Lies. Afgelopen zondag, 30 april werd Sien vijfennegentig jaar en dat is uiteraard goed gevierd. Samen met haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hebben ze er een hele gezellige dag van gemaakt. Ine Flinkers