Algemeen

400 bomen spekken clubkas Martini Kerlkes

LOSSER - De oproep van carnavalsvereniging De Martini Kerlkes om kerstbomen bij mensen thuis op te halen, was niet aan dovemansoren gericht. Zaterdagochtend werden in de omgeving van Losser, Overdinkel en Glane 400 bomen die hun dienst na kerst erop hadden zitten, opgehaald.

Ze gaan linea recta naar een weiland nabij het Losserhof om daar later op te gaan in het paasvuur. Een vrije gift was de beloning voor de inspanning die de leden leverden en die gaat de clubkas in.

Bij sommige adressen kregen de afhalers spontaan wat lekkers of bleven ze wat langer hangen omdat daar het bier en de gehaktballen wel heel goed smaakten.

Hoe carnaval 2022 eruit gaat zien, weet de Losser carnavalsvereniging nog niet. “Natuurlijk hopen we op een feestje. We zijn allang blij dat we door de kerstbomenactie elkaar toch nog even hebben kunnen zien, want dat is in de afgelopen twee jaar natuurlijk ook niet echt gebeurd,” zegt Niels Bouwhuis namens de vereniging. “Al met al werd het afhalen van de kerstbomen goed ontvangen door iedereen en dat doen ons goed.”

De kerstbomenactie werd ondersteund door een aantal ondernemers: Welkoop, Opperman Catering & Verhuur, Agroservice Olde Bolhaar, Farwick Groenspecialisten, Texaco Smit, Centrum Losser, Cowyn.