Algemeen

40 jaar Tafeltje Dekje in Oldenzaal

OLDENZAAL - Voor iedereen die niet zelf kan of wil koken, biedt Impuls de dienst Tafeltje Dekje. Deze warme maaltijden worden al jarenlang iedere werkdag door vrijwilligers thuis bezorgd. Er is elke dag keuze uit zeven verschillende, gezonde maaltijden. In 2019 is het 40 jaar geleden dat Tafeltje Dekje in Oldenzaal is gestart. 

Eén van de vaste klanten mevrouw Thijert uit Oldenzaal. De 85-jarige maakt sinds 2016 naar volle tevredenheid gebruik van Tafeltje Dekje. Na het overlijden van haar man heeft ze nog even geprobeerd zelf een potje te koken. Al snel kwam Tafeltje Dekje in beeld door een tip van de thuiszorg. Sindsdien maakt ze vijf dagen week gebruikt van Tafeltje Dekje. “Ik ben héél erg tevreden met de maaltijden die ik krijg. Ik verheug me elke dag weer op het eten”. Samen met haar dochter vult ze de menulijst in. Als er vis bij zit neemt ze die altijd en ook het kippannetje is een favoriet. Het kippannetje staat in de top 5 van de meest gekozen maaltijden. “En wat ik ook zo leuk vind, is hoe aardig de bezorgers zijn. Ze hebben altijd even tijd voor een praatje”. Haar dochter vult aan: “het is voor ons een zorg minder dat ze goed eet en dat er dagelijks even iemand achter de deur kijkt”.

Al sinds 2006 is mevrouw Kemna één van die vrijwillige bezorgers van Tafeltje Dekje. Zij brengt eens in de vijf weken de maaltijden met veel plezier rond. “Het is leuk om te doen. Het geeft me veel voldoening om al die mensen blij te kunnen maken en te zien genieten. Af en toe deel ik de route anders in zodat ik bij de laatste klant een extra praatje kan maken, want je krijgt toch een band met de mensen”. Zo ook bij mevrouw Thijert, waar zij altijd een chocolaatje krijgt wanneer ze de maaltijd brengt. Mevrouw loopt ook altijd even mee naar de straat om haar uit te zwaaien. “Ik ga hier zeker nog jaren mee door”. Meer weten over Tafeltje Dekje? Bel Impuls:  0541 571414.