Algemeen

33 jaar Doar’n Dolls, een bijzonder elftal van Quick, en dat is het

OLDENZAAL -  In 1987 bedachten twee gezworen kameraden om een elftal op te richten. Op zich niets bijzonders, maar wat wel bijzonder is, is dat het elftal zichzelf de Doar’n Dolls noemend, nog steeds bestaat.

In verband met de pandemie kon er vorig jaar helaas weinig georganiseerd worden. Echter dit jaar pakken ze zoals altijd flink uit. In carnavalstermen hoort 33 jaar tot de jubileumjaren.

En aangezien het elftal, direct na de oprichting, jaarlijks hun vocaliteiten showde op het Oldenzaalse leedkesfestival, zien zij zichzelf niet alleen als voetbalelftal, maar ook als carnavalselftal. Naast 2 voetbalkampioenschappen mochten zij 8 keer als winnaar van het podium stappen als winnaar van het Oldenzaals carnavalslied. Ook behoren zij tot de organisatoren van het carnavalsfestijn Tapkloas. Door de jaren heen hebben zij mooie culturele uitstapjes mogen ondernemen naar: De Lutte, Sneek, Willingen, Giethoorn, Hargen aan Zee, Barcelona, Oldenzaal, Edinburgh, Lochem, Stuttgart en afgelopen weekend naar Dublin. Vaste supporter, meer van de muziek dan van de voetbalcapaciteiten, burgervader Patrick Welman, zwaaide met nodige emotie het elftal uit.

Een bijzonder elftal, en dat is het.