Algemeen

€ 30.000 euro voor Droomboxen in Twente

OLDENZAAL - Vrijwilligers van Humanitas Twente delen 1.500 Droomboxen uit aan mensen waar zij, middels hun vrijwilligerswerk, aan gekoppeld zijn. De Droomboxen zijn een initiatief van Vang Je Droom om mensen die het moeilijk hebben een hart onder de riem te steken, met een glimlach als doel. En dat die glimlach hard nodig is, dat staat vast!

Judith Koerhuis, projectcoördinator: “Het was een moeilijk jaar, en we zijn er nog niet. Sommigen nog lang niet. Er zijn veel kinderen, (jong-) volwassenen, en/of gezinnen in Twente die het moeilijk hebben door bijvoorbeeld financiële problemen of eenzaamheid. Mensen die minder kansen hebben dan een ander en die het ook ná versoepeling van de coronaregels nog moeilijk zullen hebben. Bezoek aan huis was nauwelijks meer mogelijk, net als het reguliere werk van Humanitas Twente Vang Je Droom: dromen waarmaken van kinderen.”
De 650 vrijwilligers van Humanitas Twente stonden dus te trappelen om weer iets te kunnen doen! Zij gaan bij hun deelnemers boxen uitdelen die gevuld zijn met ingrediënten voor gezelligheid, ontspanning en aandacht. Thuis met een boek op de bank, samen een film kijken met de Pathé thuis bon, samen cupcakes bakken of een spelletje spelen, een boek met wandelroutes, ga maar door! Dankzij fantastische sponsors is de Droombox goed gevuld, en dankzij de Humanitas-vrijwilligers worden ze deze week rondgebracht.
Sponsors
De Droombox kon gevuld worden dankzij vijftien sponsors. Fantastische bedrijven en organisaties als Stichting Over Leven, Niecorp, Nijhof Wassink, Odin Groep, Cape Groep, Ter Steege groep, Stichting Herja, Nationaal Fonds Kinderhulp, Visymo, Wietse Golbach, Vang je Droom, Bloemendaal in Vorm. Judith Koerhuis: “Mooi om te zien dat dit soort initiatieven massaal gesteund worden!”
Over Vang Je Droom
Vang Je Droom is onderdeel van vrijwilligersorganisatie Humanitas Twente. Met de inzet van vrijwilligers worden individuele dromen van kinderen waargemaakt, groepsvakanties georganiseerd en wordt de jaarlijkse helden- en kampioenendag georganiseerd voor kinderen. Meer informatie over Vang Je Droom is te vinden op www.vangjedroom.nl.
Over Humanitas Twente
Humanitas Twente is één van de grootste afdelingen van Humanitas Nederland en zet zich in om mensen in een kwetsbare positie op weg te helpen met tijdelijke ondersteuning van vrijwilligers. Dat kan op het gebied van opvoeden, thuisadministratie, eenzaamheid en opgroeien. Humanitas Twente is er voor alle Twentenaren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ondersteuning van een vrijwilliger duurt doorgaans een jaar, waarna iemand zelf weer verder kan. Meer informatie over Humanitas Twente is te vinden op www.humanitastwente.nl.