Algemeen

25e editie Glasrijk Tubbergen succesvol verlopen

TUBBERGEN - Voor het geheel vernieuwde bestuur was het best even spannend. Hoe zou de eerste door hen georganiseerde Glasrijk verlopen? En dan ook nog meteen een jubileum editie, de 25e! Maar het bestuur kan terugkijken op een perfect verlopen evenement. Natuurlijk zijn er her en der verbeteringen mogelijk maar deze waren niet merkbaar voor het publiek. 

De start van Glasrijk was al bijzonder. Na de gesproeken woorden van de voorzitter Edward Willems, wethouder Volmerink en curator Renee Korbee in de prachtige spiegeltent was de openingshandeling buiten. Dien handeling was niet voorbehouden aan één van de spreker of een special e gast maar was voor iedereen. Iedereen kreeg de kans om met een schaar het lange lint door te knippen. Immers het organiseren van Glasrijk doe je niet alleen maar met zijn allen. Dus ook de opening. Een mooi gebaar naar alle vrijwilligers die in de voorbereiding en tijdens Glasrijk zich vol enthousiasme hebben ingezet.

Daarna volgden vijf dagen waar bezoekers de prachtigste en kunstzinnige glaskunstwerken in de het centrum van Tubbergen konden bekijken. Zowel in het door curator Renee Korbee samengestelde internationale expositie als ook bij de ruim 20 lokale / regionale glaskunstenaars in het Art&Shopping deel van het evenement. Ook on men in de route een bezoek brengen aan de glasateliers van Ellen Kleine Schaars en Desiree Groot Koerkamp. Elke dag gaf glasblazer Mark uit Ootmarsum (Hotmarks Glasblazerij & Artshop) demonstraties in het ambachtelijke glasblazen. Altijd weer een fascinerend schouwspel. 

Naast glas was er ook ruimte voor nevenactiviteiten. Zo volgende de schoolgaande jeugd van de basisscholen uit de gemeente Tubbergen een educatief programma bij de Canisius. Waren er in de bibliotheek workshops te volgen. Maar ook de rally met onder andere auto’s van de Duitse auto ontwerper Hans Glas waren op zondag te zien in het centrum van Tubbergen. Al met al een programma waar iedereen wel wat voor zijn of haar gading in  kon vinden. 

Zoals gezegd kijkt het bestuur met tevredenheid terug op het evenement en met de ervaring die ze met hun eerste evenement Glasrijk hebben opgedaan, gaan ze aan de slag met de editie Glasrijk 2022.