Algemeen

€1.172,- voor de Voedselbanken Twenterand

TWENTERAND - Twee maanden geleden is Ivonne Stege begonnen met een project om geld in te zamelen voor de voedselbanken in Twenterand. Allerlei creaties zijn er verkocht voor kleine prijzen omdat ze van mening is dat het ook voor mensen met een klein budget te koop moet zijn maar ook om te laten zien dat je met weinig spullen leuke creaties kunt maken.

Van een dweil maakt ze een kerstman, een kapotte lamp een (sneeuwpop) kerstbal, van dennenappels en wat vilt kerstmannetjes, uiltjes enz.

Actie
De actie is voor haar heel erg succesvol geweest. €1.172, - is er aan geld opgehaald maar ook kregen ze nog 2 volle auto’s gevuld met boodschappen van voetbalvereniging DOS’37.

Mensen uit onverwachte hoeken die geld doneren, maar ook die haar spullen brachten om mee te knutselen of haar ideeën stuurde. “Al die mensen die haar op welke manier dan ook hebben geholpen en gesteund wil ze hartelijk bedanken”, zegt Ivonne Stege.

Niet alleen de mensen die items gekocht hebben maar zeker ook de anonieme gevers en de mensen die hun Vega kaarten van de AH hebben afgestaan waardoor ze al eerder voor €350 boodschappen heeft kunnen halen (deze zijn inmiddels afgeleverd)

Maar in het bijzonder wil ze onderstaande mensen/ bedrijven bedanken die hebben geholpen dit tot een succes te brengen.

-        Berno Accountants B.V.
-        Van Goor creatief van Mode
-        Kapsalon Koelle
-        Ed’s Kaashuis
-        Drukker voor U
-        Visser Handel & Service Westerhaar
-        En een aantal grote anonieme gevers

Volgend jaar
Het verbouwen van groenten voor de voedselbank gaat volgend jaar gewoon door en Herman en Ivonne zijn een formule aan het bedenken om evt. het hele jaar door geld in te zamelen om dit dan aan het eind van het jaar dan te overhandigen.

Het geeft een goed gevoel om iets voor je medemens te doen en voor jezelf om een doel te hebben (zeker in deze coronatijd) en hoe heerlijk om dit dan buiten in de moestuin te doen. Ze hebben een moestuin aan de Aadorpweg, waar niet alleen voor St. Power verbouwd wordt maar ook voor St. Manna door andere moestuinbeheerders.

Er zijn nog wel plekken vrij voor mensen die ook hun eigen groentes willen verbouwen. Je bent heerlijk buiten bezig, kunt er rust vinden (gedachten op iets anders zetten) en het levert heerlijk vers eten op. Vooral in deze periode van corona waar veel mensen verplicht thuis moeten werken of zijn is dit een mooi initiatief!